Mitt foto
http://rolfrasmusson.se

söndag 16 mars 2014

Växthus utan tillgängliga reservdelar


Tre av plastskivorna försvann med stormvindarna till okänd ort och ytterligare några andra, som jag skruvat fast, slets i bitar av stormen.
Eftersom resterna av växthuset med dess innehåll i sitt söndertrasade tillstånd nu var ännu lättare åtkomligt för stormars härjningar var det brådskande att göra något åt det hela.

Nu visade det sig att varken Bauhaus, Hornbach eller Beijer hade kanalplast för växthus i sina sortiment och efter flera timmars letande med  Google och Eniro gick det inte heller att hitta andra lämpliga skivor på flera mils avstånd.

När jag äntligen på K-rauta hittade en hög kanalplastskivor med de rätta måtten fick jag veta att dessa endast såldes ihop med övriga delar till nya växthus !!!!

Av en tillfällighet löste sig problemet.
På Lidl sålde man för en tid sedan ca  3 mm tjocka plastskivor av 1,20 meters längd och 80 centimeters bredd. Skivorna var avsedda som golvskydd under skrivbordsstolen, men fick nu en alternativ användning efter att ha sågats till i lämpliga storlekar 


Istället för att enbart använda originalklämmorna gick det att fästa plattorna genom att klämma fast dem med skruvar som grävt sina egna gängor i förborrade hål i aluminiumprofilerna. Klämmor finns visserligen att köpa på webben, men kvaliteten motsvarar enligt min mening inte mot det alltför höga priset.