Mitt foto
http://rolfrasmusson.se

fredag 23 oktober 2015

Flera knivdåd med dödlig utgång vid svenska skolor under senare år


Löfven och en del andra politiker påstår att händelser av den art som nyligen inträffade på skolan Kronan i  Trollhättan är ovanliga i Sverige.

Förutom ett antal hot mot olika skolor har tidigare flera knivdåd utförts under de senaste tio åren. I två av fallen har utgången varit dödlig (Limhamn 2014 och Örebro 2007)

Några exempel:
Den 11 december 2007 tilldelades en 40-årig lärare på universitetet i Örebro ett dödande knivhugg i nacken.

Den 26 april 2011 En elev i åttonde klass vid Grimstaskolan i Upplands Väsby misshandlas och knivskars av ett gäng 16-åringar. Läraren Jonas Bachér lyckas få stopp på misshandeln och inledde en livsuppehållande behandling tills ambulansen anlände..

Den 23 september 2012 knivskars en lärare i armen av en elev vid Bergviksskolan i Söderhamn. Eleven fattade humör, grep en bordskniv och högg läraren i armen.
Läraren fördes till vårdcentralen där såret syddes.

Den 21 oktober 2012 knivskars en 17-åring i benet i samband med ett bråk i en gymnasieskola i Örebro

En 17-årig yngling knivskars i halsen vid ett gängbråk på Linnéskolans skolgård i Limhamn 6 augusti 2014. Hans liv stod inte att rädda.

Mars 2015. Två elever knivskars och en lärare hotades  vid  Aranäsgymnasiet i Kungsbacka

Rektorn på en skola i Vallentuna knivskars den 2 mars 2015 då han gick emellan ett bråk i skolans uppehållsrum. En yngling drog kniv och skar rektorn i benet. Rektorn fördes till sjukhus för omplåstring.