Vi stekte sillen och jag och Marianne åt upp det mesta.
När jag röjde efter måltiden upptäckte jag att bäst-före-datumet var 2014 09 13, men sillen smakade bra trots att vi nu befann oss i december 2015.
Det som blev över värmde jag i mikron och åt upp dagen därpå.
Det är nu närmre två veckor sedan detta hände och jag har hela tiden mått som en prins och Marianne har inte heller haft något obehag av sillen, som enligt datummärkningen var mera än ett år för gammal.
I detta fall rörde det sig om djupfryst sill, som fångats för flera år sedan.
En gång för några år sedan köpte jag sill över fiskdisken. Sillen uppgavs vara nyfångad, men jag tyckte inte att den luktade som helt färsk sill. Eftersom jag inte var helt säker på min sak litade jag tyvärr på tanten i fiskavdelningen.
Jag stekte sillen och åt upp den och fick magproblem som höll i sig ett par dygn.
Av detta kan vi lära att det är bättre att lita till sitt luktsinne än att gå efter datumstämpeln.
Liknande erfarenheter har jag skildrat tidigare.